Lam med selleri og gyldne østershatte
Sprødstegte svampe, flødekogt selleri og rosestegt lammefilet - en original og elegant ret, når kæresten eller vennerne skal forkæles.
Tilberedning
45 min - 4 personer
Østershatte
Rens svampene for eventuel jord og urenheder og skær lidt af den træede stilk. Pisk æggehviden med salt og peber. Skyl persillen og lad den tørre i et rent viskestykke. Blend eller hak persillen meget fint og vend den i æggehviden. Vend østershattene i æggehvide og derefter i rasp. Kom smørret på en middelvarm pande og steg svampene gyldne.
Lammefilet
Skær sener af fileten, lad lidt af fedtet sidde tilbage og rids det. Hak hvidløget og salvie fint og bland med salt og peber. Gnid kødet i blandingen. Steg kødet på en pande i ca. 10 minutter på hver side. Lad det hvile under stanniol i 5 -10 minutter.
Selleri i citronfløde
Vask og skræl sellerien. Skær fire skiver på 1 ½ cm tykkelse og skær fire firkanter på 5 x5 cm. Kog disse møre i ca. 10 minutter i en blanding af citronskal, fløde, bouillon, laurbærblade og sellerisalt.
Server kødet skåret i skiver med selleri, lidt flødesauce toppet med østershattene.
Tip
Du kan også bruge portobello eller kejserhat til retten.
Opskrift udviklet af Betina Repstock, foto: Henrik Freek