Sprødstegte svampe, flødekogt selleri og rosestegt lammefilet - en original og elegant ret, når kæresten eller vennerne skal forkæles.


Tilberedning

45 min - 4 personer

Østershatte
Rens svampene for eventuel jord og urenheder og skær lidt af den træede stilk. Pisk æggehviden med salt og peber. Skyl persillen og lad den tørre i et rent viskestykke. Blend eller hak persillen meget fint og vend den i æggehviden. Vend østershattene i æggehvide og derefter i rasp. Kom smørret på en middelvarm pande og steg svampene gyldne. 

Lammefilet
Skær sener af fileten, lad lidt af fedtet sidde tilbage og rids det. Hak hvidløget og salvie fint og bland med salt og peber. Gnid kødet i blandingen. Steg kødet på en pande i ca. 10 minutter på hver side. Lad det hvile under stanniol i 5 -10 minutter. 

Selleri i citronfløde
Vask og skræl sellerien. Skær fire skiver på 1 ½ cm tykkelse og skær fire firkanter på 5 x5 cm. Kog disse møre i ca. 10 minutter i en blanding af citronskal, fløde, bouillon, laurbærblade og sellerisalt. 

Server kødet skåret i skiver med selleri, lidt flødesauce toppet med østershattene. 

Tip
Du kan også bruge portobello eller kejserhat til retten.

Opskrift udviklet af Betina Repstock, foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.