Laksemad med æble-fennikelslaw
Laksemaden er en luksusudgave af et godt stykke smørrebrød.
Tilberedning
30 min - 4 personer
- Skær top og bund af fennikel, halver og fjern stokken. Skær fennikel i så tynde skiver som muligt. Brug en meget skrap kniv eller en mandolin. Læg fennikel i iskoldt vand til de krøller og er sprøde.
- Halver æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
- Rør cremefraiche med mayonnaise og sennep. Krydr med salt og peber.
- Vrid fennikel fri for vand og tør den godt. Vend fennikel og æbler i dressingen.
- Steg bacon sprød på en tør pande. Tag bacon af panden.
- Del laksen i flager.
- Top brødet med rucola, laks, æble-fennikelslaw og bacon. Krydr med salt og peber.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek