Kyllingetærte med broccoli og estragon
Tilberedning
60+ min - 4-6 personer
Tærtebund
- Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
- Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 25 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten.
- Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler.
- Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.
Fyld
- Kog kyllingen i 12 minutter.
- Skær broccoli i mindre buketter og damp dem i 3 minutter. Hæld koldt vand over og afdryp.
- Skær kyllingen i mindre stykker. Rør æg med creme fraiche og hakket estragon. Krydr med salt og peber.
- Fordel kylling og broccoli på den forbagte tærtebunden og hæld æggemassen over. Drys med ost og bag i ovnen i ca. 25 minutter.
Tip
Broccoli kan erstattes af 3 porre skåret i ringe.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek