Denne opskrift på tærte med kylling er en sikker vinder. Estragon smager skønt sammen med kylling og broccoli i en tærte, hvortil andre grøntsager passende også kan tilføjes.

Tilberedning

60+ min - 4-6 personer

Tilberedningsmetode
Tærtebund

Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet. 

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 25 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.    

Fyld
Kog kyllingen i 12 minutter.

Skær broccoli i mindre buketter og damp dem i 3 minutter. Hæld koldt vand over og afdryp.

Skær kyllingen i mindre stykker.  Rør æg med creme fraiche og hakket estragon. Krydr med salt og peber.

Fordel kylling og broccoli på den forbagte tærtebunden og hæld æggemassen over. Drys med ost og bag i ovnen i ca. 25 minutter.

Tip
Broccoli kan erstattes af 3 porre skåret i ringe. 

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.