Med masser af æbler smager retten bare fantastisk. Server med ris, fladbrød og en skefuld yoghurt

Tilberedning

30 min - 4 personer

  1. Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
  2. Halver peberfrugt, fjern frøstole og skær peberfrugt i strimler.
  3. Halver æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i både. Læg æblerne i en skål med koldt vand.
  4. Skær kødet i mindre stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling heri. Tilsæt presset hvidløg, tikka masala, peberfrugter og flåede hakkede tomater.
  5. Lad kyllingen simre under låg i ca. 5 minutter.
  6. Tag æblerne op af det kolde vand og tør dem godt.
  7. Kom æblerne i gryden og lad det simre i yderligere ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
  8. Server kylling tikka marsala med kogte ris, yoghurt, mynte og fladbrød.

Tip
Du kan også lave din Tikka Masala-pasta selv:

1 rødløg
1 rød chili
2 tsk hele koriander
2 tsk hele fennikelfrø
2 tsk hel spidskommen
3 kardemommefrø
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1 dl tomatpure
1 dåse hakkede tomater
 
Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Stød krydderierne i en morter. Varm olien i en gryde og svits løg og chili heri. Tilsæt presset hvidløg, krydderier, ingefær, tomatpuré og hakkede tomater. Herefter tilsættes kødet.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.