Kylling med svampe, æbler og flødepeberrod
Tilberedning
45 min - 4 personer
- Rens svampene. Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Pil løgene og skær dem i tynde både.
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
- Smelt smørret på en pande og steg jordskokker og løg ved god varme i 3-5 min. Sørg for at ryste panden godt, så det ikke brænder på.
- Tilsæt svampe og steg yderligere et par minutter.
- Tilsæt æbler og timian og sænk varmen. Steg yderligere ca. 2 min. Tilsæt eddike og lad det fordampe. Smag til med brun farin, salt og peber.
- Bank kyllingebryststykkerne let fladt med håndryggen. Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande og steg kyllingestykkerne i ca. 4 min. på hver side til kødet er mørt.
- Tag kødet af panden og hold det varmt.
- Kom sennep og bouillon på panden og kog op. Tilsæt fløde og kog op. Smag saucen til med friskrevet peberrod, salt og peber.
- Server kyllingen med kogt fettuchini, svampe, jordskokker, æbler og flødepeberrod.
Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek