Nyfortolkning af kylling med agurkesalat! Den dampede spidskål smager skønt til

Tilberedning

45 min - 4 personer

  1. Tænd ovnen til 200 grader (180 grader varmluft).
  2. Skær kyllingen ud i 8 stykker, brug evt. en god køkkensaks.
  3. Læg kyllingestykkerne med skindsiden opad i en bradepande med bagepapir. Krydr med salt og peber og steg kyllingen i ovnen i 30 min. Lav tilbehøret imens:

Agurkesalsa

  1. Skær agurken i meget små terninger. Skær radiser og forårsløg i tynde skiver.
  2. Bland agurk, radiser og forårsløg med citronsaft, olie og grofthakket kørvel eller dild. Smag til med salt og peber.
  3. Skær spidskålen i 1 cm tykke strimler. Kom kålen i en gryde med lidt vand i bunden og drys med salt og peber. Damp spidskålen under låg, til den er mør men stadig med lidt bid og tilsæt evt. ekstra vand, hvis den er ved at koge tør.
  4. Kog kartoflerne.
  5. Anret spidskålen på et fad, læg kyllingestykkerne ovenpå og server med kartofler og agurkesalsa.

Energi pr. person:
2200 kJ (520 kcal)
Protein: 28 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 29 % (17 g)
Grønsager pr. person: 300 g

Opskrift og styling: Christine Bille Nielsen, Foto Henrik Freek

 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Kylling med agurkesalsa og dampet spidskål

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.