Kyllingen serveres her med hjemmelavet agurkesalat og en sød rabarberkompot i gryde. Server med kogte nye kartofter og en smørklat.

Tilberedning

60+ min - 4 personer

Kylling

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Rens kyllingen og tør den. Drys kyllingen med salt både indvendig og på skindet.
  3. Fyld kyllingen med persille og citron skåret i kvarte. Bind kyllingen sammen.
  4. Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad.
  5. Krydr med peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time til den er gylden.

Agurkesalat

  1. Skær agurken i tynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern.
  2. Kom agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå ca. 20 min.
  3. Skyl agurkerne fri for salt.
  4. Rør eddike, vand og sukker sammen og vend med agurkeskiverne.
  5. Lad agurkesalaten trække smag så længe som muligt.
  6. Kværn peber over agurkerne.

Rabarberkompot

  1. Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.
  2. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 10 min.
  3. Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Kylling med agurkesalat og rabarberkompot i gryde

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.