Gode husmødre har altid vidst det: Grøntsager behøver ikke så meget andet end en hurtig tur i kogende vand og derefter en klat smør for at smage himmelsk. Her har vi brugt friske minimajroer, men tilberedningsmetoden kan anvendes på alle forårsgrøntsager. Når råvaren er af høj kvalitet, kan retten serveres som den er uden dikkedarer og tilbehør.

Tilberedning

30 min - 4 pers

  • Lav først hvidløgskrummerne ved at smuldre brødet ned i et ildfast, ikke for stort fad.
  • Pil hvidløgsfedene og knus dem let med den flade side af en kniv.
  • Læg hvidløg og rosmarin i formen og hæld olien over, så den næsten dækker. Drys salt over og bag raspen i ovnen ved 150°, til den er gylden og sprød.
  • Rør i den af og til undervejs.
  • Hæld olien fra, når raspen er færdig, fjern hvidløgsfed og rosmarin og lad raspen dryppe af på køkkenrulle er et rent viskestykke.
  • Hvis du foretrækker raspen finere, kan du knuse den i en morter.
  • Rens nu majroerne og læg dem gerne lidt i koldt vand.
  • Blancher dem derefter 30 sekunder i letsaltet vand.
  • Hæld vandet fra og tilsæt en stor skefuld smør.
  • Vend majroerne rundt i smørret og krydr med salt og peber.
  • Anret i skåle og drys med parmesan og sprøde hvidløgskrummer.

Tip:

Det kan være lidt svært at koge majroer, for hvis de får for meget, bliver de hurtigt slappe og kedelige. Så være opmærksom og følg med undervejs. Tag gerne majroerne op af vandet, inden de er helt møre – eftervarmen klarer det sidste. Hvis minimajroer ikke er til at få, bruger du de almindelige, som skrælles og skæres i både.

Ekstra tip:

Lad majroerne ligge lidt i koldt vand inden kogning, så får de en mere fast og sprød konsistens.

Opskrift og foto venligst udlånt fra Grøntsagskogebogen af Tom Gausdal & Stian Floer

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Kogte majroer med hvidløgskrummer og parmesan

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.