Grøntsager behøver ikke så meget andet end en hurtig tur i kogende vand og derefter en klat smør for at smage himmelsk. Her har vi brugt friske minimajroer, men tilberedningsmetoden kan anvendes på alle forårsgrøntsager. Når råvaren er af høj kvalitet, kan retten serveres som den er uden dikkedarer og tilbehør.

Kogte majroer med hvidløgskrummer og parmesan
Ingredienser
4 pers.
20 mini majroer
Salt
Smør
30 g revet parmesan
Hvidløgskrummer
Krummer af 4 skiver lyst brød uden skorpe
2 dl olivenolie
5 fed hvidløg
Salt
2 kviste rosmarin
Opskrift og foto venligst udlånt fra Grøntsagskogebogen af Tom Gausdal & Stian Floer
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Tip
Det kan være lidt svært at koge majroer, for hvis de får for meget, bliver de hurtigt slappe og kedelige. Så være opmærksom og følg med undervejs. Tag gerne majroerne op af vandet, inden de er helt møre – eftervarmen klarer det sidste. Hvis minimajroer ikke er til at få, bruger du de almindelige, som skrælles og skæres i både.
Lad majroerne ligge lidt i koldt vand inden kogning, så får de en mere fast og sprød konsistens.