Selleri og persille går rigtig godt i spænd i suppen her fra River Cottage.

Tilberedning

45 minutter - 4-6 personer

  1. Varm olien op i en stor gryde ved middel varme.
  2. Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri, knoldselleri og timian samt et stort nip salt og lidt peber.
  3. Skru ned for varmen, når det hele syder, læg låg på gryden og lad grønsagerne simre i cirka 15 minutter. Rør i dem en gang eller to undervejs.
  4. Pluk i mellemtiden persillebladene af stænglerne. (Det er besværet værd, for det sikrer, at suppen kan blendes helt jævn og blød).
  5. Hæld den kogende bouillon over grønsagerne, bring den i kog og lad suppen simre med låget på klem i 15-20 minutter, til de to slags selleri er møre.
  6. Tilføj persillebladene, men gem en lille håndfuld til pynt, og lad dem koge med i et minut eller to, inden gryden tages af varmen.
  7. Hæld suppen i en blender og purer den grundigt, eventuelt ad to omgange, til den er helt jævn.
  8. Fortynd den med en sjat kogende vand, hvis den er meget tyk.
  9. Smag om nødvendigt til med yderligere salt og peber, og varm om nødvendigt suppen op igen.
  10. Fordel den i lunede skåle, drys med de resterende persilleblade og server straks.

Opskrift og foto er venligst udlånt fra bogen "Meget mere grønt fra River Cottage" af Hugh Fearnley-Whittingstall

Foto: © Simon Wheeler 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.