Har du nogensinde tænkt på at æbler kan laves til chips og at det tilmed er utrolig nemt? Har du nogle daggamle æbler, som du måske alligevel smider ud, er de oplagte at bruge.

Tilberedning

+ 60 min - 2 pers

  1. Tænd ovnen på 110 grader varmluft.
  2. Fjern stilken og skyl æblet.
  3. Skær det i så tynde skiver som muligt. Bare lad kernehuset være, det kan ikke smages når chipsene er færdige.
  4. Bank kernerne af skiverne hvis der sidder nogle tilbage.
  5. Læg æbleskiverne på en bradepande med bagepapir. De må gerne ligge tæt, de skrumper alligevel.
  6. Bages i ca. to timer.
  7. Server æblerne som de er, eller med en skyr-dip med vanilje og friskhakket mynte i.

Tip
Prøv også at lave friske skiver af æble drysset med kanel og evt. lidt citronsaft. Skal trække i køleskab en times tid inden servering. Citron sikrer at æblet ikke bliver brunt.

Opskrift, styling & foto: Sabine S. Nielsen

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.