Kinakåldolmere
Tilberedning
60+ min - 4 personer
Skær rodenden af kinakålen og del den i hele blade. Kog bladene i 1 minut i letsaltet vand og lad dem dryppe af.
Snit grøntsagerne og bland dem med kødet og rå ris til en fars. Krydr med salt og peber.
Læg en skefuld fars på midten af hvert kålblad, føj siderne ind mod midten og rul sammen.
Læg dolmerne i et ovnfast fad og hæld citronsaft og bouillon ved.
Dæk med folie og sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.
Tip
Erstat eventuelt citronsaft og bouillon med hvidvin. Server retten varm eller kold med tomatsauce og en grøn salat til.
Energi pr. person:
1900 kJ (460 kcal)
Fordelt på:
protein 20%
kulhydrat 60%
Fedt 20% (10 g)
Frugt og grønt pr. person: Ca. 200 g