Denne salat kan du lave med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen. Grønkålspestoen er virkelig lækker og smager også godt som dyppelse til julens mange kødretter. 


Tilberedning

60 min - 4 personer

Skyl grønkålen og hak den groft. Kom grønkål, mandler, revet parmesanost og presset hvidløg i en blender. Kør mens olien gradvist tilsættes. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.

Skræl gulerødderne og skær i tykke skiver. Pil løget og skær i både. Vend gulerødder og løg med olivenolie og hakket rosmarin. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber. Bag i ovnen ved 200 grader varmeluft i ca. 20 min.

Fjern de yderste blade og stokken fra kinakålen og snit kålen fint.

Hak abrikoserne. Vend kål med gulerødder, løg og abrikoser og anret. Dryp grønkålspesto over.

Tip
rest grønkålspesto opbevares i et glas med låg på køl, hvor den holder sig fint et par dage. 

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.