Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto
Tilberedning
60 min - 4 personer
- Skyl grønkålen og hak den groft. Kom grønkål, mandler, revet parmesanost og presset hvidløg i en blender. Kør mens olien gradvist tilsættes. Smag grønkålspestoen til med citronsaft, salt og peber.
- Skræl gulerødderne og skær i tykke skiver. Pil løget og skær i både. Vend gulerødder og løg med olivenolie og hakket rosmarin. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber. Bag i ovnen ved 200 grader varmeluft i ca. 20 min.
- Fjern de yderste blade og stokken fra kinakålen og snit kålen fint.
- Hak abrikoserne. Vend kål med gulerødder, løg og abrikoser og anret. Dryp grønkålspesto over.
Tip
Rester af grønkålspesto opbevares i et glas med låg på køl, hvor den holder sig fint et par dage.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck