Hjemmelavet ketchup er suverænt som dip til frokost eller middagsretter.


Tilberedning

60+ min - 5 dl

Pil og skær løg i små tern og pil og hak hvidløg. Flæk chilien, fjern kernerne og hak den fint. Skyl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i både og derefter i tern. Skyl bladselleri og skær i tynde skiver. Skræl og hak ingefæren fint. Skræl bananen og del den i mindre stykker.

Kom hvidløg i varm olie i en gryde, skru ned for varmen og lad løgene blive klare. Kom æbler, bladselleri, ingefær og banan i gryden sammen med de hakkede tomater, tomatpuré og de øvrige ingredienser og lad det småsimre under låg i cirka 1 time, til det er en blød masse. Omrør jævnligt. Smag til med salt og peber og lad massen afkøle i cirka 10 minutter. Den må ikke blive for kold, da du så ikke kan blende den helt jævn.

Kom den derefter i foodprocessoren og blend, til konsistensen er fin og jævn. Hvis du ikke har en foodprocessor, så passér massen gennem et finmasket dørslag. Køl af og kom på et skoldet glas. Kan holde sig på køl i ca. 2 uger.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Masser af tilbehør"

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.