En frittata er en slags italiensk æggekage, der er modtagelig overfor næsten alle slags grøntsager og rester. Nyd den kold eller varm.

Tilberedning

45 min - 4 personer

  1. Skær bunden af svampene, og skær dem i skiver. Skyl og nip bønnerne. Skræl eller vask kartoflerne, og skær dem, peberfrugten og forårsløget i skiver.
  2. Rist alle grøntsager på en støbejernspande i olivenolie sammen med hakket hvidløg og paprika i et par minutter. Hvis din støbejernspandeikke kan gå i ovnen, kan du hælde det hele i et ildfast fad, men så er tilberedningstiden lidt længere. 
  3. Pisk æg sammen med fløde og timian. Krydr med salt og peber.
  4. Hæld det over grøntsagerne, og kom det i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, til æggemassen har sat sig.
  5. Lad frittataen køle af, og server den evt. med grøn salat og groft brød til. 

Tip
Brug broccoli, squash, bønner, østershatte, friske krydderurter, bacon, røget laks, chorizo, eller hvad du har af andre rester. 

Opskrift venligst udlånt fra bogen "Bitz din sundhed"
Fotostyling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.