• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
gratin af kartoffel og selleri med muskat

Kartoffel-sellerigratin med muskat

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    Flødekartofler er populært tilbehør til en steg eller fisk. Du kan fint bruge andre rodfrugter i stedet for knoldselleri – fx pastinak, gulerod, persillerod og sød kartoffel.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    60+ min
    Jul – Dec
    Dagligt grønt
    Lav på gluten

    Ingredienser

    4 pers.

    1 knoldselleri, ca. 350 g
    3 store bagekartofler, ca. 1 kg
    Salt og peber
    1 tsk friskreven muskatnød
    100 g fintreven, mellemlagret ost, f.eks. Emmentaler
    5 dl fløde 9%
    2 fed knust hvidløg

    Tilbehør
    300 g stegt kyllinge- eller kalkunbryst
    300 g lun baguette

    Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn
    Foto: Henrik Freek

    Tilberedning

    1
    2
    3
    4

    Tip

    Læg tynde skiver chorizo med kartoffel- og selleriskiverne, så bliver det et fantastisk måltid, f.eks. med salat og brød. Gratinen er godt tilbehør til fugl, fisk og de fleste slags kød.

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies