Flødekartofler er populært tilbehør til en steg eller fisk. Du kan fint bruge andre rodfrugter i stedet for knoldselleri – fx pastinak, gulerod, persillerod og sød kartoffel.

Kartoffel-sellerigratin med muskat
Ingredienser
4 pers.
1 knoldselleri, ca. 350 g
3 store bagekartofler, ca. 1 kg
Salt og peber
1 tsk friskreven muskatnød
100 g fintreven, mellemlagret ost, f.eks. Emmentaler
5 dl fløde 9%
2 fed knust hvidløg
Tilbehør
300 g stegt kyllinge- eller kalkunbryst
300 g lun baguette
Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
Tip
Læg tynde skiver chorizo med kartoffel- og selleriskiverne, så bliver det et fantastisk måltid, f.eks. med salat og brød. Gratinen er godt tilbehør til fugl, fisk og de fleste slags kød.