Flødekartofler er populært tilbehør til en steg eller fisk. Du kan fint bruge andre rodfrugter i stedet for knoldselleri – fx pastinak, gulerod, persillerod og sød kartoffel.

Tilberedning

60+ min - 4 personer

Skræl selleri og kartofler, del sellerien et par gange og snit begge dele i papirtynde skiver.

Læg kartoffel- og selleriskiver lagvis i en bradepande af metal (35 x 25 cm) beklædt med bagepapir. Drys salt, peber, muskatnød og ost mellem lagene.

Rør fløden med knust hvidløg, hæld den over, og sæt bradepanden i ovnen ved 200°, 40 – 50 minutter til både kartofler og selleri er møre.

Afkøl gratinen en smule og skær den i passende stykker ved serveringen.

Tip
Læg tynde skiver chorizo med kartoffel- og selleriskiverne, så bliver det et fantastisk måltid, f.eks med salat og brød. Gratinen er godt tilbehør til fugl, fisk og de fleste slags kød.

Energi pr. person:
780 Kcal
Fedt 30%
Protein 22%
Kulhydrat 48%

Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.