Sprødstegte svampe tilfører sammen med bacon den fyldige og cremede suppe ekstra smag og sprødhed.

Kartoffel-porresuppe med bacon og ristede svampe
Ingredienser
4 pers.
- 2 spsk olivenolie
- 1½ kg skrællede kartofler i tern
- 2 finthakkede løg
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 porre i skiver, det grønne skal med
- ½ tsk peberkorn
- 10 kviste timian
- 1 spsk salt
- 1½ l vand
- 2 dl fløde 13 %
- Salt og friskkværnet peber
- Topping
- 150 g bacon i terninger
- 200 g kantareller eller markchampignoner
- 1 spsk olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- Brøndkarse eller bredbladet persille, brød
Opskrifterne er udviklet af Trine Hahnemann og venligst udlånt fra bogen "365 hverdagsretter"
Tilberedning
1
2
3
4
5
Tip
Kom evt. andre svampe i fyldet f.eks. shiitake, portobello, enoki, østershatte eller kejserhatte.