Helt uden smør, men godt med snask af marcipan og æbler – spis bare kringle med god samvittighed

Tilberedning

60+ min - 8-10 personer

Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt sammen. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen (hold eventuelt lidt af melet tilbage). Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Skær marcipanen i tynde skiver. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i små tern.

Rul dejen ud til en plade på ca. 30 x 25 cm på et meldrysset bord. Fordel marcipan, æble, kanel og sukker midt på dejen. Skær siderne i strimler og flet dem ind over hinanden.

Læg kringlen forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.

Lad kringlen hæve tildækket ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader.

Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med mandelflager.

Bag den i den varme ovn i ca. 20 minutter, til den er gylden.

Rør flormelis med kakaopulver og vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose. Klip et lille hul i det ene hjørne og dekorer kanelkringlen.

 

Opskrift og foto er venligst udlånt fra bogen 'Sund på den fede nåde' af Lone Kjær

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.