Kage med rabarber og kokos – Claus Meyers rabarberkage | Sæson
Rabarber og kokos passer fortræffeligt sammen, men andre af sæsonens bær kan også sagtens bruges til denne dejlige kage.

Tilberedning

60+ min - 8 personer

  1. Forvarm ovnen til 175º ved varmluft. Klargør springformen med et stykke tilklippet bagepapir i bunden ved at spænde det fast med ringen, og klipppe overskydende papir af. Smør siderne med smør.
  2. Bland rabarberstykkerne med kokosmel, æggehvide og sukker – rør hele herligheden godt sammen.
  3. Rør smør og sukker blødt og cremet i en røreskål. Tilsæt vaniljekorn. Kom æggene i, et ad gangen, og rør godt, så de indarbejdes i smørblandingen. Tilsæt kokosmel. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Sigt det endnu en gang – denne gang ned i smørblandingen – og vend dejen sammen. Tilsæt også mælken, og vend den i dejen.
  4. Fordel dejen i formen og derefter frugten ovenpå. Tryk frugten en lille smule ned. Bag kagen midt i ovnen i ca. 50 minutter, til den er gylden i farven og hævet en smule i midten. Stik en kødnål eller strikkepind ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen. For gør der det, skal du bage kagen lidt længere tid. Er den ved at blive for mørk i toppen, så stiller du blot en bageplade over eller dækker kagen med alufolie.
  5. Afkøl kagen i formen i ca. 10 minutter før, før du fjerner ringen helt, og kagen køler delvist eller helt af. Jeg foretrækker at spise kagen lun med en skefuld flødeskum til.

Kagen er allerbedst på dagen, men holder sig godt indpakket på køkkenbordet til næste dag. I køleskabet kan du opbevare den i 4–5 dage – men lun den så gerne, før den skal nydes.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen ”Meyers kager”
 
  

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.