Kålsalat med nudler og thaidressing
En skøn salat fuld af grønne og sprøde grøntsager.
Tilberedning
30 min - 4 personer
Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 2 minutter under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld vandet fra nudlerne (gem det evt. så I kan hælde det over ærterne), brus over med koldt vand og lad nudlerne dryppe af i en sigte.
Kom ærterne i en skål og hæld dem over med kogende vand, evt. fra nudlerne. Kom ærterne i en sigte. Snit kålen tynd. Skær de grønne toppe af sukkerærtespirerne og gem dem pynt. Skær det hvide fra sukkerærtespirerne i små stykker og bland dem med hvidkål, nudler, agurk og de optøede ærter.
Thaidressing: Rør alle ingredienserne sammen og vend dressing og salat sammen. Stil kålsalaten tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Vend rundt og smag til.
Kom imens sesamfrøene i en kold pande og rist dem først 2 minutter ved kraftig varme og derefter ca. 1 minut ved jævn varme.
Server kålsalaten i en skål med alle ingredienserne blandet eller på et stort fad lagvis eller stribevis. Vend dressingen i eller server til. Pynt kålsalaten med ristede sesamfrø og de grønne sukkerærtespirer.
Salaten er velegnet som tilbehør til fisk, kylling eller en gryderet
Tips:
Flæk chilipeberen og fjern kernerne under rindende vand og med en spids kniv. Meget af chilipeberens styrke sidder i de hvide vægge. ”Skru op eller ned" for styrken ved at lade mere eller mindre af de hvide vægge sidde.
Salaten er fuld af grønne og sprøde grøntsager, så det er flot at servere noget rødt ved siden af. Måske sherrytomater, strimler af røde peberfrugter, radiser som gnavegrønt eller en varm grøntsagsret i røde toner.
Opskriften er udlånt fra bogen "Grove løjer - tid til en sundere familie"