Kålpandekager med syltede svampe, syltede rødløg og parmesan
Tilberedning
45 min - 4 personer
Slå æggene ud i en skål, og pisk æg og mel sammen. Kom lidt salt ved. Smelt smørret i en gryde, og kom den i æggemassen, så den bliver helt glat og blank. Tilsæt mælk lidt ad gangen under pisk- ning, så du får en tynd, men sammenhængende dej. Tilsæt den hakkede grønkål, og rør godt sammen.
Varm en pande op over bål eller på en kogeplade, og kom lidt pandekagedej på panden. Vip den lidt, så pandekagedejen fordeler sig på hele panden. Steg pandekagen i ca. 30 sekunder, til den er gylden, vend den herefter, og steg den færdig på den anden side. Tag pandekagen af, og fortsæt på samme måde, indtil al pandekagedejen er brugt.
Anret de lune pandekager med syltede svampe, rødløg og lidt hakket grønkål på toppen.
Syltede svampe
Børst svampene, og del dem i mindre stykker. Kom olie, hvid- løg, timian, lidt salt og friskkværnet peber i en gryde, og varm forsigtigt op. Når det bobler let, tilsætter du svampene og lader dem koge i ca. 5 minutter. Tag herefter gryden af varmen, og lad svampene køle helt af i olien.
Syltede rødløg
Pil rødløgene, flæk dem i halve, og snit dem i helt tynde skiver. Kom skiverne i en skål, drys med lidt salt og sukker, overhæld med eddike, og vend det hele godt rundt.
Lad løgskiverne stå i 15-20 minutter og marinere og falde lidt sammen, så de mister lidt af den skarpe løgsmag, men stadig har sprødhed. Løgene kan sagtens stå længere.
Tekst og foto er udlånt fra kogebogen Evergreen af Mikkel Karstad