Børnefavoritten kyllingelår - her i en lækker tomatsauce med masser af grønt.
Ca. 20 minutter plus stegetid - 4 personer
8-10 kyllingelår (over- og underlår)
1 dl hvedemel
4 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 grøn squash
250 g cherrytomater
1 dåse hakkede tomater
4 kviste frisk timian
Reven skal af 1 økologisk citron
1 dl hønsebouillon
1 bundt bredbladet persille
Dup kyllingen tør med køkkenrulle og vend stykkerne i hvedemel.
Varm halvdelen af olien på en pande og brun kyllingelårene.
Krydr med salt og peber og tag kyllingestykkerne op efterhånden som de er brunet.
Læg kyllingelårene i et smurt, ovnfast fad.
Halvér løgene og skær dem i skiver. Pres hvidløgene. Skær squash i små tern. Halvér cherrytomaterne.
Varm resten af olien på en pande og svits grøntsager med hvidløg i ca. 5 min. Rør i det undervejs, så grøntsagerne ikke brænder på. Kom grøntsagerne i fadet mellem kyllingelårene sammen med timian og citronskal. Hæld bouillon og hakkede tomater ved og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min.
Drys retten med bredbladet persille og vupti – de labreste lår er klar til servering.