Labre kyllingelår


Børnefavoritten kyllingelår - her i en lækker tomatsauce med masser af grønt.

Ingredienser


Ca. 20 minutter plus stegetid - 4 personer

 

8-10 kyllingelår (over- og underlår)

1 dl hvedemel 

4 spsk. olivenolie

Salt og peber

2 rødløg

2 fed hvidløg

1 grøn squash

 

250 g cherrytomater

1 dåse hakkede tomater

4 kviste frisk timian 

Reven skal af 1 økologisk citron 

1 dl hønsebouillon 

1 bundt bredbladet persille

Trin 1


Dup kyllingen tør med køkkenrulle og vend stykkerne i hvedemel.

Trin 2


Varm halvdelen af olien på en pande og brun kyllingelårene. 

Krydr med salt og peber og tag kyllingestykkerne op efterhånden som de er brunet.

Læg kyllingelårene i et smurt, ovnfast fad. 

Trin 3


Halvér løgene og skær dem i skiver. Pres hvidløgene. Skær squash i små tern. Halvér cherrytomaterne. 

Trin 4


Varm resten af olien på en pande og svits grøntsager med hvidløg i ca. 5 min. Rør i det undervejs, så grøntsagerne ikke brænder på. Kom grøntsagerne i fadet mellem kyllingelårene sammen med timian og citronskal. Hæld bouillon og hakkede tomater ved og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min.

Trin 5


Drys retten med bredbladet persille og vupti – de labreste lår er klar til servering.