Juniors jordbæris


Elsker du også is? Det er sjovt at lave din egen. Opskriften her er smeltende god på en sommerdag. Du er nødt til at prøve den.

Ingredienser


500 g jordbær
50 g sukker
1 stang vanilje
4 (2 bægre) pasteuriserede æggeblommer
70 g sukker
4 dl piskefløde
50 g hvid chokolade

Trin 1


Skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte. Tag 200 g fra til senere. Kom resten af jordbærrene i en gryde med sukker. Kog jordbærrene i ca. 5 min.

Trin 2


Tag gryden af varmen. Blend til en pure og si den. Afkøl jordbærpureen.

 

Trin 3


Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mos vaniljekorn med sukker. Pisk æggeblommer og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.

Trin 4


Pisk fløden til blødt flødeskum. Hak chokoladen. Vend flødeskum forsigtigt med æggesnaps, jordbærpure og hakket hvid chokolade til en iscreme.

 

Trin 5


Fordel iscremen i en beholder med tætsluttende låg og frys i ca. 4 timer. Rør i isen under nedfrysningen, så der ikke dannes iskrystaller. Tilsæt resten af jordbærrene, når isen er let frossen. Servér isen i vafler, eller som den er.