Flabede boller i karry


Alle elsker boller i karry og her i børnevenlig med masser af grøntsager

Ingredienser


45 minutter - 4 personer

400 g hakket kalvog
flæskesmåkød
1 tsk. salt
1 løg
1 gulerod
2 tsk. stødt karry
3 spsk. hvedemel
1 æg
½ dl mælk
Peber
4 dl basmatiris
2 gulerødder
50 g smør
3 tsk. stærk karry
4 spsk. hvedemel
4 dl bouillon
4 dl letmælk
¼ knoldselleri
2 æbler
Salt og peber
1 bundt frisk koriander

Trin 1


Rør hakket kød med salt, revet løg, reven gulerod, karry, mel, æg og mælk.

Krydr farsen med peber og lad den hvile ca. 30 min.

Trin 2


Bring vand og salt i kog som angivet på emballagen .
Skræl gulerødderne og skær i tern.
Kom gulerødder og ris i gryden og kog, som der står på emballagen.

Trin 3


Smelt smørret i en gryde og brun karryen af.
Pisk melet i og spæd til med bouillon lidt ad gangen, mens der piskes.
Spæd dernæst til med mælk og kog op.

Trin 4


Skræl knoldselleri og skær i små tern.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tern.
Form farsen til kødboller på størrelse med en golfbold og kom dem i saucen sammen med knoldselleri og æble.
Kog bollerne ved svag varme i ca. 8 min. Når de ligger i overfladen, er de færdige. Rør meget forsigtigt i saucen undervejs, så kødbollerne ikke går i stykker.
Smag retten til med salt og peber, servér med gulerodsris og frisk koriander.

Trin 5


Godt gået - Værsgo at server