500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder, jordskokker og gulerødder
2 æbler
200 g rest af steg – hvad man nu har
300 g kogte kartofler
1 rødløg
250 g champignon
1 lille håndfuld frisk timian
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Sojasauce
Worchestershire sovs
Peber
1 spsk. smør
4 æg
Bredbladet persille til pynt
Skræl rodfrugter og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne i ca. 10 min. til de er netop møre og afdryp.
Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Skær kød og kartofler i tern. Pil og hak rødløget. Rens champignon og skær i skiver. Hak timian.
Varm olien på en pande og steg rødløg, champignon med presset hvidløg og timian ved god varme et par minutter.
Tilsæt kartofler, rodfrugter, æbler og kød og steg ved god varme under omrøring til det er sprødt.
Øv dig i at smage til. Tilsæt lidt sojasauce, worchestershire sovs
og peber, indtil biksemaden har den smag, du godt kan lide.
Smelt smørret på en pande og spejl æggene. Servér biksemaden med spejlæg og top med lidt skyllet persille.