Æblesnegle med kanel


Vi elsker snegle, og de her kan junior og vennerne nemt lave selv.

Ingredienser


Ca. 30 minutter plus hæve- og bagetid – ca. 20 stk. 

75 g smør

3 dl sødmælk

25 g gær

200 g reven æble

3 spsk. sukker

1 tsk. salt

2 æg 

Ca. 650 g hvedemel

Remonce 

2 æbler 

125 g marcipan 

200 g smør

100 g brun farin

1 spsk. stødt kanel 

 

1 æg til pensling

150 g flormelis

Trin 1


Smelt smørret ved svag varme, tilsæt mælken og lun blandingen til fingervarmt.
Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri.

Trin 2


Tilsæt reven æble, sukker, salt og æg og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen.
Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning i ca. 1 time. 

Trin 3


Riv æbler og marcipan på den grove side af at rivejern.
Rør æble og marcipan med blødt smør, brun farin og kanel.

Trin 4


Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 40 x 30 cm.
Fordel remoncen på dejen.

Trin 5


Rul dejen forsigtigt sammen som en roulade og skær den ud i 20 skiver.
Fordel skiverne med snippen nedad i en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad sneglene hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200 grader i ca. 25 min. 

 

Trin 6


Rør flormelis med kogende vand til en glasur og dekorer sneglene.