Vi elsker snegle, og de her kan junior og vennerne nemt lave selv.
Ca. 30 minutter plus hæve- og bagetid – ca. 20 stk.
75 g smør
3 dl sødmælk
25 g gær
200 g reven æble
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 æg
Ca. 650 g hvedemel
Remonce
2 æbler
125 g marcipan
200 g smør
100 g brun farin
1 spsk. stødt kanel
1 æg til pensling
150 g flormelis
Smelt smørret ved svag varme, tilsæt mælken og lun blandingen til fingervarmt.
Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt reven æble, sukker, salt og æg og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen.
Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning i ca. 1 time.
Riv æbler og marcipan på den grove side af at rivejern.
Rør æble og marcipan med blødt smør, brun farin og kanel.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 40 x 30 cm.
Fordel remoncen på dejen.
Rul dejen forsigtigt sammen som en roulade og skær den ud i 20 skiver.
Fordel skiverne med snippen nedad i en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad sneglene hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200 grader i ca. 25 min.
Rør flormelis med kogende vand til en glasur og dekorer sneglene.