Fritatta
1 løg
12 grønne asparges
8 æg
70 g parmesanost eller anden fast ost
1 dl fløde
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
100 g bacon i tern
1 fed hvidløg
200 g cherrytomater
Gnavegrønt
1 agurk
8 små gulerødder
1 bundt radiser
1 bakke cherrytomater
Evt. groft brød
Tænd ovnen på 180 grader.
Hak løget. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og skær asparges i snitter.
Pisk æg med reven ost og fløde. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande som tåler at komme i ovnen. Svits bacon, løg og presset hvidløg et par minutter. Tilsæt tomater og aspargessnitter og steg under forsigtig omrøring et par minutter.
Hæld æggemassen på panden. Vend rundt, så fyldet fordeler sig.
Stil panden i ovnen i ca. 25 min. til den er gylden. Imens tilberedes tilbehøret.
Skyl grøntsagerne. Skær agurk i stave og gulerødder i skiver. Server gnavegrønt til fritatta evt. sammen med brød.