Jordskokkesuppe med bacon og persille
Tilberedning
30 min - 4 pers
- Skræl jordskokkerne og skær dem i tern. Skær løgene i tern. Skær bladsellerien i skiver. Skyl persillen grundigt og hak den groft.
- Svits jordskokker, løg og bladselleri i smør i en gryde. Det skal ikke tage særlig farve. Tilsæt persille og bouillon og kog suppen op. Lad suppen simre ca. 20 minutter under låg.
- Miks jordskokkesuppen jævn med en stavblender, alm. blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen med fløden. Rør i suppen hele tiden, da den ellers kan sprøjte. Lad suppen småkoge 2 minutter. Smag til med salt og peber.
- Steg bacontern sprøde på en pande. Afdryp på køkkenrulle.
- Lad hver især drysse bacon, letknuste rugbrødschips og persille over jordskokkesuppen ved servering.
- Rugbrødschips eller ristet rugbrød kan også bare spises til.
Tips: Undlad evt. bacon og servere panderistede græskarkerner som drys.
Opskriftsudvikling og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto Henrik Freek