Jordbærtrifli old school
Tilberedning
30 min - 4 personer
- Skyl og nip jordbærrene. Skær jordbærrene i mindre stykker.
- Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud.
- Pisk vaniljekorn ud i hyldeblomstsaften og vend med jordbær og hindbær. Lad bærrene marinere ca. 30 minutter.
- Flæk den hele vaniljestang og skrab kornene ud.
- Kom æggeblommer, sukker, majsstivelse, mælk og vaniljekorn i en gryde. Varm cremen op ved svag varme, mens du pisker i den. Cremen må endelig ikke koge. Varm cremen indtil den tykner.
- Tag gryden af varmen. Drys cremen med sukker og afkøl.
- Pisk fløden til skum.
- Fordel lagvis i glas hyldeblomstmarinerede jordbær, knuste makroner, vaniljecreme og flødeskum.
Tip!
Skal det være rigtig nemt? Prøv triflien med en hurtig kold vaniljecreme i stedet. Rør 2 dl creme fraiche med 2 spsk flormelis og korn af 1 stang vanilje. Fordel lagvis i glas med hyldeblomstmarinerede bær og knuste makroner.
Frugt og grønt pr. person: ca. 170 g
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek