Mette Blomsterbergs kærlighed til konditorfaget kommer fra hjertet. Prøv hendes svimlende smagfulde jordbærtærter.

Jordbærtærte
Ingredienser
10 personer
Vaniljecreme
35 g sukker
Korn af ½ polynesisk vaniljestang
20 g majsstivelse
2½ dl sødmælk
1 æggeblomme
Mørdej
300 g hvedemel
150 g stuetemp. smør
100 g flormelis
1 æg (str. L)
Mazarinmasse
125 g stuetempereret
Ren rå marcipan
75 g sukker
50 g stuetemp. smør
1 æg (str. L)
Kransekagemasse
75 g sukker
45 g æggehvider
200 g ren rå marcipan
350 g friske jordbær
En anelse rålakrids (engelsk lakrids)
Desuden
Ca. 10 linseforme (ca. 7 cm i diameter og ca. 2 cm høje)
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Søde sager" af Mette Blomsterberg
Vaniljecreme
1
2
Mørdej
1
2
3
Mazarinmasse
1
2
Kransekagemasse
1
2
3
Tilberedning
1