Sæsonens bedste dessert der naturligvis smager af dansk sommer. Både suppe og creme anglais kan tilberedes i forvejen.


Tilberedning

30 min - 4 personer

Skyl og nip jordbærrene. Kom jordbær, sukker, vand, vaniljekorn og stang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter. 

Tag gryden af varmen. Fjern vaniljestangen og blend jordbærlagen.  Si suppen og afkøl. Kom hindbær i suppen og smag til med citronsaft.

Kom mælk og fløde i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i gryden og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen.

Pisk sukker og æggeblommer i en skål til det er hvidt. Hæld flødecremen i æggesnapsen under piskning. Hæld cremen tilbage i gryden og sæt den over ved laveste blus. Pisk i cremen mens den langsomt tykner. Det kræver tålmodighed. Afkøl cremen.  

Server suppen med creme anglais. 

Tip
I stedet for creme anglais kan suppen serveres med en god vaniljeis  

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

 

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Jordbærsuppe med hindbær og creme anglais

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.