En fantastisk sommerlagkage med hjemmebagte bunde og et tvist af citron.

Tilberedning

45 min - 8-10 personer

Lagkagebunde
Varm ovnen til 175 grader.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til konsistensen er ligesom flødeskum. Smelt smørret, rør mælken i og bland det i æggene.

Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i æggene. 

Hæld dejen i en rund, smurt og raspdrysset springform, 24 cm i diameter. Bag bunden på ovnens midterrille ved 175° i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af og del den i tre lige tykke bunde.

Lemon curd
Bland revet skal af 3 citroner med saft af 2 og lad det koge op med sukker og smør. Si det. Rør majsstivelse ud i saften fra den tredje citron og rør det i den varme væske.
Pisk æggene sammen og  rør dem i væsken. Sæt det tilbage over varmen og varm op under konstant piskning til cremen tykner. Hæld cremen i en ren beholder og lad den blive kold i køleskabet.

Fyld
Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og bland den med sukkeret. Skær halvdelen af jordbærrene i skiver og bland dem med sukkeret. Fordel jordbærrene på den underste bund.

Læg en lagkagebund på jordbærrene og smør lemon curd på. Læg den øverste bund på kagen og dæk med flødeskum. Skær resten af jordbærrene i skiver og læg dem på toppen.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "A piece of cake" af Leila Lindholm

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.