Luksus på en sommerdag. Server isen i vafler eller som den er.


Tilberedning

+60 min - 4 min.

Skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte. Tag 200 g fra til senere. Kom resten af jordbærrene i en gryde med sukker. Kog jordbærrene i ca. 5 min.

Tag gryden af varmen. Blend til en pure og si den. Afkøl jordbærpureen.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mos vaniljekorn med sukker. Pisk æggeblommer og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.

Pisk fløden til blødt flødeskum. Hak chokoladen. Vend flødeskum forsigtigt med æggesnaps, jordbærpure og hakket hvid chokolade til en iscreme.

Fordel iscremen i en beholder med tætsluttende låg og frys i ca. 4 timer. Rør i isen under nedfrysningen, så der ikke dannes iskrystaller. Tilsæt resten af jordbærrene, når isen er let frossen.

Opskrift og styling: Lone Kjær. Fotograf Line Falck

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.