Jordbæris de luxe
Luksus på en sommerdag. Server isen i vafler eller som den er.
Tilberedning
+60 min - 4 min.
Skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte. Tag 200 g fra til senere. Kom resten af jordbærrene i en gryde med sukker. Kog jordbærrene i ca. 5 min.
Tag gryden af varmen. Blend til en pure og si den. Afkøl jordbærpureen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mos vaniljekorn med sukker. Pisk æggeblommer og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til blødt flødeskum. Hak chokoladen. Vend flødeskum forsigtigt med æggesnaps, jordbærpure og hakket hvid chokolade til en iscreme.
Fordel iscremen i en beholder med tætsluttende låg og frys i ca. 4 timer. Rør i isen under nedfrysningen, så der ikke dannes iskrystaller. Tilsæt resten af jordbærrene, når isen er let frossen.
Opskrift og styling: Lone Kjær. Fotograf Line Falck