Mette Blomsterbergs smukke dessert til en sommerdag.


Tilberedning

60+ min - 8 personer

Appelsinlage
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
Mas med en paletkniv vaniljekornene ud i sukkeret for at skille kornene fra hinanden. Rør de resterende ingredienser sammen med vanil­jesukkeret i en skål.

Jordbær og mandelsplitter
Fjern stilkene, skyl bærrene og afdryp dem. Halver bærrene; kæmpejordbær skæres i kvar­ter. Lad jordbærrene marinere i appelsinlagen 2-4 timer. Rist mandelsplitterne på en pande ved mid­del varme, til de er gyldne. Afkøl dem.

Chantillycreme
Mas med en paletkniv vaniljekornene ud i flor­melissen for at skille kornene fra hinanden. Kom piskefløden ved og pisk vaniljesukkeret til meget let skum, som inden servering vendes sammen med appelsinsaft.

Servering 
Fordel de marinerede jordbær i glassene. Hæld appelsinlagen over bærrene. Opbevar glassene på køl, indtil 1 times tid før de serveres. Smagen er bedst, hvis jordbærrene er lidt tem­pererede.

Læg lidt chantillycreme over de marinerede jordbær og drys med mandelsplitter. Server den resterende Chantillycreme i en skål til de af gæsterne, der ønsker mere.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Politikens Dessertbog

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.