Hyben har en ganske særlig smag, ja måske kan man sige at den smager af Danmark?

Tilberedning

+60 min - 1 glas

Skyl og hak hybenfrugterne i mindre stykker, og kog dem i vandet i 10 minutter med låg.

Skræl æblerne og skær dem i små tern, eller riv dem. Kom æblerne ned til hybenmosen sammen med sukker og citronsaft. Lad marmeladen småkoge i 30-45 minutter uden låg. Smag til med citronsaft, og mos de store stykker frugt ud.

Kom den varme (kogende) marmelade på steriliserede glas, og luk til med rene låg med det samme.

Kan holde 3-4 måneder og 2-4 uger efter åbning - på køl.

Tip:

Serveres til fx mild ost, tebirkes, knækbrød, hirsegrød, chiagrød, yoghurt, skyr og som sødt tilbehør til kød

Du kan sagtens bruge frosne hyben, men de skal være optøede, når du koger dem.

Denne marmelade bliver fast, så hvis du foretrækker en blødere marmelade, kan du tilsætte lidt mere vand.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Syltedronningen - modener syltning til alle måltider"

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.