Hvidkålssalat er en fantastisk måde at spise de grove, fiberrige og sunde kål på. Her i velsmagende selskab med bacon og dressing.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Fjern de grove yderblade fra begge slags kål samt eventuelle rester af stokken fra hvidkålen. Snit begge slags fint i hånden (råkostjern og maskiner ødelægger kålens struktur og gør salaten sjasket). Læg kålstrimlerne i en stor skål, drys saltet over og vend det godt rundt. Lad det stå og trække køligt i en times tid.
 
Hæld kålen i et rent klæde og vrid væden ud af den. Det kræver lidt kræfter, så det er godt at have én til at hjælpe sig med at vride. Læg den vredne kål i en salatskål. Skær baconskiverne i terninger, læg dem på en kold pande og rist dem gyldne og sprøde.

Skær skalotteløget i bittesmå terninger, riv citronskallen og bland den med fløden. Tilsætcitronsaft, eddike, sennep, olie og peber. Rør det sammen til endressing, hæld den over kålen og vend den rundt. Smag på salaten ogsmag om den evt. skal have lidt salt.

Drys baconterninger, hakketpersille eller dild samt knuste kommensfrø over salaten og server denmed brød til.

Opskriften er fra Nanna Simonsens bog: Nannas Salater

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.