Bløde korn blandet med sprøde knasende grønsager, persille og en veltilsmagt marinade - en fyldig og smuk salat, der kan gøre det ud for et måltid alene – bare med brød til. Men den vil også lykke på en buffet eller som tilbehør til et stykke stegt fisk eller kød.


Tilberedning

60+ min - 4 personer

Overhæld hvedekornene med koldt vand, og lad dem trække køligt natten over. Pluk persillens blade afstilkene. Skær æblet og bladsellerien i tynde skiver. Fugt med lidtæbleeddike. Snit skalotteløget fint, og skær hvidløgsfeddene i småtern. Kog kornene møre i letsaltet vand tilsat persillestilke og evt. bladselleri- og løgrester. Det tager ca. 25 minutter. Hæld kornene i et dørslag (husk, du kan anvende kogelagen overalt, hvor du ville bruge en mild hønsebouillon!) og køl dem næsten af. Vend dem sammen med lidt æbleeddike og rapsolie, halvdelen af skalotteløget, bladselleri og æbler.

Skær baconen i små tern. Sauter dem gyldne og hæld det meste af fedtet fra. Sauter resten af skalotteløgene og alt hvidløget klart for svag varme i resten af baconfedtet. Vend det ned i kornene sammen med masser af persilleblade. Smag til med havsalt, peber, rapsolie, rørsukker og æbleeddike. Spis dejligt brød til.

Opskriften er fra "Spis igennem" af Claus Meyer og Arne Astrup, Politikens Forlag, pris 199 kr.

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.