Hummus af hokkaido med perlebyg, syrlige æbler og tahindressing
Tilberedning
30 min - 4 pers
- Sæt ovnen på 250 grader varmluft.
- Skyl græskarret, skær det midt over, fjern indmaden og skær ca. 500 g i terninger á ca. 2 cm. Resten af græskarret skæres i skiver á ca. 1 cm tykkelse.
- Kom græskartern og -skiver på en bagepapirsbeklædt bageplade sammen med hvidløgsfed med skal, og fordel olie og salt jævnt.
- Bag i 20 minutter til det er mørt og har godt med farve i kanterne.
- Kog imens perlebyg efter anvisningerne på pakken.
- Riv skallen af citronen og gem til senere.
- Fjern skallen fra de bagte hvidløgsfed og blend helt glat med græskarternene, bønnerne, tahin og citron. Tilsæt lidt olie eller vand efter behov.
- Smag hummusen til med salt og citronsaft.
- Skræl pastinakken og skær den i så tynde skiver, du kan — gerne på mandolin.
- Når perlebyggen er færdigkogt blandes olivenolie, citronskal, pastinak og oliven sammen med den varme perlebyg.
- Lav tahindressingen ved at komme tahin, citronsaft, salt og godt med friskkværnet peber i en skål eller syltetøjsglas. Bland eller ryst godt.
- Tilsæt koldt vand til dressingen har en cremet, let flydende konsistens og smag til med salt. Den skal være godt salt og syrlig.
- Skær æblet i tynde skiver.
- Skyl kørvelen og hak groft.
- Anret perlebyg, græskarskiver, hummus, æble og kørvel på et stort fad eller tallerken og servér.
Tip!
Der er meget mad i et græskar. Hvis du ikke bruger al hummusen eller de bagte græskarskiver til salaten, så gem det til en anden dag. Hummusen er fantastisk i sandwich, wraps eller på rugbrød, og det overskydende bagte græskar, kan du bruge i en græskarsuppe. Se opskrift her.
Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov