Noget af det bedste ved efteråret og den tidlige vinter har at byde på er de smagfulde, cremede og farverige hokkaido græskar. Her i en mættende salat propfyldt med smag.

Tilberedning

30 min - 4 pers

  1. Sæt ovnen på 250 grader varmluft.
  2. Skyl græskarret, skær det midt over, fjern indmaden og skær ca. 500 g i terninger á ca. 2 cm. Resten af græskarret skæres i skiver á ca. 1 cm tykkelse. 
  3. Kom græskartern og -skiver på en bagepapirsbeklædt bageplade sammen med hvidløgsfed med skal, og fordel olie og salt jævnt.
  4. Bag i 20 minutter til det er mørt og har godt med farve i kanterne.
  5. Kog imens perlebyg efter anvisningerne på pakken.
  6. Riv skallen af citronen og gem til senere.
  7. Fjern skallen fra de bagte hvidløgsfed og blend helt glat med græskarternene, bønnerne, tahin og citron. Tilsæt lidt olie eller vand efter behov.
  8. Smag hummusen til med salt og citronsaft.
  9. Skræl pastinakken og skær den i så tynde skiver, du kan — gerne på mandolin.
  10. Når perlebyggen er færdigkogt blandes olivenolie, citronskal, pastinak og oliven sammen med den varme perlebyg.
  11. Lav tahindressingen ved at komme tahin, citronsaft, salt og godt med friskkværnet peber i en skål eller syltetøjsglas. Bland eller ryst godt.
  12. Tilsæt koldt vand til dressingen har en cremet, let flydende konsistens og smag til med salt. Den skal være godt salt og syrlig.
  13. Skær æblet i tynde skiver.
  14. Skyl kørvelen og hak groft.
  15. Anret perlebyg, græskarskiver, hummus, æble og kørvel på et stort fad eller tallerken og servér.



Tip!

Der er meget mad i et græskar. Hvis du ikke bruger al hummusen eller de bagte græskarskiver til salaten, så gem det til en anden dag. Hummusen er fantastisk i sandwich, wraps eller på rugbrød, og det overskydende bagte græskar, kan du bruge i en græskarsuppe. Se opskrift her.

Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Hummus af hokkaido med perlebyg, syrlige æbler og tahindressing

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.