Hjertetærte med rabarber
Tilberedning
45 min - 6 personer
Tænd ovnen på 200 grader. Smør en tærteform med lidt smør. Skær resten af smørret i små stykker og kom det i en skål med mel, mælk og 1 spsk sukker.
Brug hænderne til at samle ingredienserne til en mørdej.
Tag ca. en fjerdedel af dejen fra til pynt. Kom mel på fingrene og mas dejen ud bund og kanter af tærteformen.
Skær rababerne i små stykker og vend dem med sukker og kartoffelmel. Hæld dem ud i tærtebunden. Put mel på fingrene og tril den sidste del af dejen til en pølse. Tryk den flad og form dem som et hjerte på tærten.
Har du mere dej, så smuldr det over tærten.
Bag nederst i ovnen en halv time og server lun med iskold, letpisket flødeskum, græsk yoghurt eller creme fraiche.
Tip
Du kan erstatte rabarber med andre bær - prøv f.eks. med stikkelbærkelsbær.
Prøv en variant, hvor du mixer forskellige bær, det smager godt og ser superflot ud!
Opskrift udviklet af Anne Mette Ehlers
Foto: Henrik Freek