En enkel tærte med den rene smag af rabarber – lav den i maj!

Tilberedning

45 min - 6 personer

Tænd ovnen på 200 grader. Smør en tærteform med lidt smør. Skær resten af smørret i små stykker og kom det i en skål med mel, mælk og 1 spsk sukker.

Brug hænderne til at samle ingredienserne til en mørdej.

Tag ca. en fjerdedel af dejen fra til pynt. Kom mel på fingrene og mas dejen ud bund og kanter af tærteformen.

Skær rababerne i små stykker og vend dem med sukker og kartoffelmel. Hæld dem ud i tærtebunden. Put mel på fingrene og tril den sidste del af dejen til en pølse. Tryk den flad og form dem som et hjerte på tærten.

Har du mere dej, så smuldr det over tærten.

Bag nederst i ovnen en halv time og server lun med iskold, letpisket flødeskum, græsk yoghurt eller creme fraiche.

Tip
Du kan erstatte rabarber med andre bær - prøv f.eks. med stikkelbærkelsbær.

Prøv en variant, hvor du mixer forskellige bær, det smager godt og ser superflot ud!

Opskrift udviklet af Anne Mette Ehlers
Foto: Henrik Freek

 

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.