Helbagt blomkål med smør og karse
Tilberedning
45 min - 4 pers
- Fjern de yderste blomkålsblade og skær det nederste af stokken af, så hovedet kan stå af sig selv.
- Gnid det med smør, salt og peber, og bag det i 40 minutter i ovnen ved 160˚. Blomkålen skal være let karamelliseret – og helt blødt indeni.
- Server retten direkte fra ovnen med karse drysset over, enten som en selvstændig middagsret eller sammen med andre småretter.
Tip:
Metoden kan også bruges på andre kålsorter, men den virker ikke så godt på broccoli, da de små yderste knopper bliver svedne og slappe, inden resten af broccolien er mør.
Ekstra tip:
Vi har sagt det før, og vi siger det igen: De grønne blade på blomkålen er spiselige, så der er ingen grund til at kassere dem. Skær dem i strimler, steg dem i lidt smør med salt og peber, og server dem med blomkålshovedet som garniture
Opskrift og foto venligst udlånt fra Grøntsagskogebogen af Tom Gausdal & Stian Floer