Tom Victor: Her kommer opskriften på en af hverdagsfavoritterne hjemme hos os. Min kone plejer at kalde den ’glemt blomkål’, for man skal nærmest bare stille det i ovnen, og så passer det sig selv. Når man så kommer i tanke om det, er det allerede færdigt og klart til servering: Gylden på overfladen, blød, sød og intenst smagfuld indeni. Latterligt enkelt og knaldgodt. Her har vi drysset lidt karse på, men du kan selvfølgelig servere retten, som det passer dig

Tilberedning

45 min - 4 pers

  • Fjern de yderste blomkålsblade og skær det nederste af stokken af, så hovedet kan stå af sig selv.
  • Gnid det med smør, salt og peber, og bag det i 40 minutter i ovnen ved 160˚. Blomkålen skal være let karamelliseret – og helt blødt indeni.
  • Server retten direkte fra ovnen med karse drysset over, enten som en selvstændig middagsret eller sammen med andre småretter.

Tip:

Metoden kan også bruges på andre kålsorter, men den virker ikke så godt på broccoli, da de små yderste knopper bliver svedne og slappe, inden resten af broccolien er mør.

Ekstra tip:

Vi har sagt det før, og vi siger det igen: De grønne blade på blomkålen er spiselige, så der er ingen grund til at kassere dem. Skær dem i strimler, steg dem i lidt smør med salt og peber, og server dem med blomkålshovedet som garniture

Opskrift og foto venligst udlånt fra Grøntsagskogebogen af Tom Gausdal & Stian Floer

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.