Super lækker og saftig æblekage som fint holder et par dage

Tilberedning

60+ min - 6–8 personer

Forvarm ovnen til 200º ved varmluft. Beklæd bradepanden eller kageformen med tilklippet bagepapir.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med den flade side af kniven, så kornene skilles ad. Pisk vaniljesukkeret og resten af sukkeret lyst og luftigt med smørret. Tilsæt æggene et ad gangen.

Tilsæt havregryn. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen, samtidig med at du tilsætter fløden – vend rundt med en gummidejskraber, indtil dejen er ensartet. Fordel dejen i den forede form.

Skyl, halver, og fjern kernehuset på æblerne. Skær dem i mindre stykker, og fordel æblestykkerne oven på dejen. Tryk dem lidt ned i dejen.

Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle lidt i formen, før du tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist.

Opbevar havrekagen uden for køleskab – den holder sig fin og saftig i et par dage.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen ”Meyers kager”.

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.