Gulerødder med mandler og spidskommen
Tilberedning
30 minutter - 6 personer
Bring en stor gryde med saltet vand i kog og kom gulerødderne i. Lad dem koge 5-8 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af.
Varm en stor stegepande op ved middel varme. Tilsæt mandlerne og tørrist dem under omrøring, til de er gyldne med små brune pletter. Kom dem over på en tallerken, og lad dem køle af.
Kom spidskommenfrø på den samme pande og tørrist dem et par minutter, til de dufter. Kom dem over på samme tallerken som mandlerne. Stød blandingen let i en morter, så mandlerne brækkes i lidt mindre stykker.
Kom de varme gulerødder i en stor skål, tilsæt mandler, spidskommen og olivenolie og krydr med salt og peber. Vend det rundt og server retten på et fad eller på tallerkener.
Tip
Lad salaten få rumtemperatur og tilsæt nogle appelsinbåde og et sprøjt appelsinsaft.
Det krydrede mandelknas er også godt til andre grønsager: Prøv med blancherede grønne bønner, asparges, broccoli eller meget friske nye kartofler.
Opskriften udlånt fra bogen Tre gode ting, River Cottage