En god krydret varm ret, som passer sammen med hummus og fladbrød, eller som tilbehør til grillede lammekoteletter eller et stykke kylling

Tilberedning

30 minutter - 6 personer

Bring en stor gryde med saltet vand i kog og kom gulerødderne i. Lad dem koge 5-8 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. 

Varm en stor stegepande op ved middel varme. Tilsæt mandlerne og tørrist dem under omrøring, til de er gyldne med små brune pletter. Kom dem over på en tallerken, og lad dem køle af.

Kom spidskommenfrø på den samme pande og tørrist dem et par minutter, til de dufter. Kom dem over på samme tallerken som mandlerne. Stød blandingen let i en morter, så mandlerne brækkes i lidt mindre stykker. 

Kom de varme gulerødder i en stor skål, tilsæt mandler, spidskommen og olivenolie og krydr med salt og peber. Vend det rundt og server retten på et fad eller på tallerkener. 

Tip
Lad salaten få rumtemperatur og tilsæt nogle appelsinbåde og et sprøjt appelsinsaft. 

Det krydrede mandelknas er også godt til andre grønsager: Prøv med blancherede grønne bønner, asparges, broccoli eller meget friske nye kartofler.

Opskriften udlånt fra bogen Tre gode ting, River Cottage

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.