Gulerødder er sunde, og muffins er søde. Spis og server gulerodsmuffins med god samvittighed.

Tilberedning

+60 min - 12 stk

  1. Pisk æg og sukker skummende. Pisk blødt smør i. Tilsæt ingefær, kanel, bagepulver, hvedemel og tranebær. Rør den revne gulerod i sammen med mælken.
  2. Fordel dejen i muffinsforme. Bag kagerne ved 175 grader på midterste ovnribbe ca. 25 min.
  3. Pisk smør og flødeost sammen og pisk flormelis i. Fordel frostingen på kagerne. Pynt evt. med glasserede gulerodsstrimler eller frysetørret havtorn. Pynt evt. også med skovsyre.

Pynt

  1. Skræl en stor gulerod og riv strimler af den med et juliennejern.
  2. Varm 2 spsk ahornsirup op i en gryde. Kom gulerodsstrimlerne i og varm dem i siruppen 2-3 min.
  3. Fordel gulerodsstrimlerne på bagepapir og bag dem ved 175 grader ca. 10-15 min. Pas på de ikke bliver brændte.
  4. Afkøl og brug dem som pynt på gulerodsmuffins.

Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.