Gulerodsmuffins
Tilberedning
+60 min - 12 stk
- Pisk æg og sukker skummende. Pisk blødt smør i. Tilsæt ingefær, kanel, bagepulver, hvedemel og tranebær. Rør den revne gulerod i sammen med mælken.
- Fordel dejen i muffinsforme. Bag dine gulerodsmuffins ved 175 grader på midterste ovnribbe ca. 25 min.
- Pisk smør og flødeost sammen og pisk flormelis i. Fordel frostingen på kagerne. Pynt evt. med glasserede gulerodsstrimler eller frysetørret havtorn. Pynt evt. også med skovsyre.
Pynt
- Skræl en stor gulerod og riv strimler af den med et juliennejern.
- Varm 2 spsk ahornsirup op i en gryde. Kom gulerodsstrimlerne i og varm dem i siruppen 2-3 min.
- Fordel gulerodsstrimlerne på bagepapir og bag dem ved 175 grader ca. 10-15 min. Pas på de ikke bliver brændte.
- Afkøl og brug dem som pynt på gulerodsmuffins.
Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek