Gode gulerodskerneboller der passer fint til ungernes madpakke med et stykke proteinholdigt pålæg på.

Tilberedning

60+ min - 12 stk.

Kog hvedekerner og solsikkekerner op i vandet og køl det af til det er lunkent. Rør gulerødderne i sammen med gæret. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel. Rør dejen godt sammen gerne med køkkenmaskine i 5-10 minutter. Den skal være fugtig og klistret og kan ikke æltes. Stil dejen tildækket til hævning ca. 3 timer.

Form dejen til 12 ovale boller. Kom evt. lidt madolie på hænderne eller brug et par spiseskeer. Bollerne skal være rustikke i udseende. Lad bollerne efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 20 minutter.

Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne ca. 20 minutter ved 225 grader på midterste ovnribbe.

Tip til ekstra sprøde boller
Stil evt. en 20x30 cm bradepande med 1 cm vand i bunden på nederste ovnribbe på en bagerist. Bag bollerne på midterste ovnribbe, som beskrevet i opskrifterne. Vanddampen, der bliver dannet, giver bollerne lidt ekstra kulør og en mere sprød overflade.


Opskrifter og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.