Gulerodskage med æble, rosiner og ostecreme
Tilberedning
+ 60 min - 8-10 pers
- Pisk smør og brun farin godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der fortsat piskes.
- Bland hvedemel med krydderier og bagepulver. Rør melet i dejen sammen med revne gulerødder, æbler skåret i små tern, hakkede valnødder og rosiner.
- Fordel dejen i en smurt springform ca. 22 cm diameter og bag kagen i midten af ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
- Rør flødeost med flormelis til en tyk cremet frosting/ostecreme.
- Dekorer kagen med ostecreme/frosting og top med gulerødder skåret i brede spåner med en kartoffelskræller.
TIP
Er du mere til muffins? Så kan dejen fordeles og bages i muffinsforme i stedet.
Opskrift & styling: Lone Kjær. Foto: Line Falck