Sprøde gulerodsdeller med feta er en skøn måde at få lidt ekstra grøntsager indenbords. Her serveret med en yoghurtsovs, som udnytter de persillelignende gulerodstoppe.

Gulerodsdeller med feta
Ingredienser
4 pers.
Gulerodsdeller
4 stor
gulerødder
1 dl rasp
1 dl havregryn
150 g feta
2 æg
1 tsk sennep
½ tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
Sort peber
Yoghurtdressing
1 håndfuld
bredbladet persille
3 dl græsk yoghurt
1 citronskal fra en økologisk citron
salt og peber
Desuden
2 dl rasp
2 spsk smør
2 spsk rapsolie
Næringsindhold pr. 100g
Energi
146 kcalEnergi
610 kJKulhydrater
12.6 gKostfibre
2.3 gFedt
7.7 gProteiner
5.6 g
Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
Tip
Server med ovnbagte kartofler, en god salat eller i pitabrød. Dellerne er også gode på madpakken dagen efter.
Indhold
Næringsberegningerne i opskriften er baseret på data fra DTU Fødevareinstituttets fødevaredatabank, Frida. Vi har bestræbt os på at lave så præcise beregninger som muligt, men fejl kan forekomme. Ernæringsoplysningerne på denne hjemmeside kan ikke erstatte professionel ernærings-vejledning fra sundhedspersonale. Brug af alt materiale på hjemmesiden sker på eget ansvar.