Brødet skal hæve koldt natten over. Det er dejligt nemt, når der kommer gæster til morgenmad og giver god smag til brødet

Tilberedning

60+ min - 2 brød

Dag 1
Kom vand og yoghurt naturel i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt og rør solsikkekerner, speltmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør godt i dejen til den har konsistens som en tyk havregrød.

Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.

Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet. Riv gulerødderne og ælt dem godt ind i dejen.

Form dejen til to brød - gerne lidt skødesløst - og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir. Dejen er lidt klistret og det skal den være. Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Tænd ovnen på 250 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med solsikkekerner. Bag brødene i 10 minutter Skru ned til 200 grader og bag i yderligere ca. 20 minutter.

Opskrifter og styling Lone Kjær
Foto Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.