Gulerodsbrød med spelt
Tilberedning
60+ min - 2 brød
Dag 1
- Kom vand og yoghurt naturel i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt og rør solsikkekerner, speltmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen.
- Rør godt i dejen til den har konsistens som en tyk havregrød.
- Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
Dag 2
- Tag dejen ud af køleskabet. Riv gulerødderne og ælt dem godt ind i dejen.
- Form dejen til to brød - gerne lidt skødesløst - og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir. Dejen er lidt klistret og det skal den være.
- Lad brødene hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 250 grader. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med solsikkekerner. Bag brødene i 10 minutter Skru ned til 200 grader og bag i yderligere ca. 20 minutter.
Opskrifter og styling Lone Kjær
Foto Henrik Freek