Denne dejlige gryderet smager meget af grønsager og er lige perfekt dagen efter. Varier med andet tilbehør og nyd et dejligt måltid på ingen tid.

Gryderet med rodfrugter og urter
Ingredienser
4 pers.
1 kg svinekød, for eksempel bov eller nakke i tern
7-8 gulerødder, ca. 750 g
2 små knoldselleri, ca. 700 g
4-5 porrer, ca. 500 g
4-5 fed hvidløg
1,5 økologisk citron, en til både, en halv til saft
3 spsk olivenolie
1½ spsk salt og peber
7 dl vand
Ca. 8 friske salvieblade eller 5-6 timiankviste
Evt. jævning, f.eks. majsstivelse
Drys
100 g mandler og 1 bundt bredbladet persille
Tilbehør
Bulgur, ris, kartoffelsne eller -mos
Opskrift: Katrine Klinken
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14