Gryderet med ølbraiseret oksekød i tern og rodfrugter
Tilberedning
60+ min - 4 Personer
- Pil og hak løgene. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Vend kødet med hvedemel.
- Rist baconen sprød i en stegegryde og tag den op. Brun kødet i det afsmeltede baconfedt og tag det op. Tilsæt evt. lidt olie, så kødet ikke brænder på.
- Svits løg, presset hvidløg og gulerod i gryden, til løgene er klare. Kom kød, bacon, øl og fond i gryden sammen med laurbærblade og rosmarinkviste. Lad kødet simre ved svag varme under låg i 1 time.
- Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker. Tilsæt rodfrugter og svesker. Læg låg på gryden og lad retten simre i yderligere 30 minutter, til grøntsager og kød er mørt. Fjern rosmarinkviste og laurbærblade. Smag retten til med salt og peber.
- Servér oksekødsgryden med en sprød salat og kartoffelmos.
Opskrift og styling: Lone Kjær. Foto: Henrik Freek