Gryderetten her er på alle måder en stor ret. Oksekød i tern, mørk øl og masser af rodfrugter. Velbekomme.

Tilberedning

60+ min - 4 Personer

Pil og hak løgene. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Vend kødet med hvedemel.

Rist baconen sprød i en stegegryde og tag den op. Brun kødet i det afsmeltede baconfedt og tag det op. Tilsæt evt. lidt olie, så kødet ikke brænder på.

Svits løg, presset hvidløg og gulerod i gryden, til løgene er klare. Kom kød, bacon, øl og fond i gryden sammen med laurbærblade og rosmarinkviste. Lad kødet simre ved svag varme under låg i 1 time. 

Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker. Tilsæt rodfrugter og svesker. Læg låg på gryden og lad retten simre i yderligere 30 minutter, til grøntsager og kød er mørt. Fjern rosmarinkviste og laurbærblade. Smag retten til med salt og peber.

Servér oksekødsgryden med en sprød salat og kartoffelmos.

Opskrift og styling: Lone Kjær. Foto: Henrik Freek

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Gryderet med ølbraiseret oksekød i tern og rodfrugter

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.