En vegetarisk gryderet opskrift med masser af varme krydderier. Denne gryderet med champignon smager dejligt med agurkeraita, og kan serveres med ris eller naanbrød.

Gryderet med champignon, varme krydderier og agurkeraita
Ingredienser
5 personer
Gryderetten
1 spsk olivenolie
150 g
løg i både
3 fed hvidløg
20 g fintrevet ingefær
1 tsk ras el hanouth eller sambal oelek
150 g
gulerødder i tern
500 g hakkede tomater fra dåse
2 dl vand
1.5 tsk salt
1 dåse kikærter
100 g lyse rosiner (kan udelades)
1.5 dl yoghurt naturel
1 håndfuld
friske koriander
Agurkeraita
150 g skyr
salt og peber
1 håndfuld hakket mynteblad
Tilbehør
ris
Opskrift: Frugtformidlingen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft.
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
Tip
Retten kan med fordel laves dagen før, så krydderierne får tid til at trække ud i sovsen. Alternativt lad retten stå en times tid før servering.
Server retten med lune naanbrød eller kogteris.