• Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
  • Opskrifter
  • Gode råd
  • Frugt og grønt i sæson
  • Temaer
  • Madplan
  • Login
Gryderet med champignon, varme krydderier og argurkeraita

Gryderet med champignon, varme krydderier og agurkeraita

Du skal være logget ind for at gemme opskriften.
Vil du logge ind?

    En vegetarisk gryderet opskrift med masser af varme krydderier. Denne gryderet med champignon smager dejligt med agurkeraita, og kan serveres med ris eller naanbrød.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?
    • (0)
    60+ min
    Mar – Okt
    Dagligt grønt
    Lav på gluten
    Vegetar

    Ingredienser

    5 personer

    Gryderetten

    400 g brune og hvide champignon, hele og rensede for jord
    1 spsk olivenolie
    150 g løg i både
    3 fed hvidløg
    2 mild chili med kerner, skåret i tynde skiver
    20 g fintrevet ingefær
    1 tsk ras el hanouth eller sambal oelek
    150 g gulerødder i tern
    500 g hakkede tomater fra dåse
    2 dl vand
    1.5 tsk salt
    1 dåse kikærter
    100 g lyse rosiner (kan udelades)
    1.5 dl yoghurt naturel
    1 håndfuld friske koriander

    Agurkeraita

    1 lille agurk, skåret i tern eller strimler
    150 g skyr
    50 g rødløg, skåret i fine både
    ½ finthakket grøn chili
    salt og peber
    1 håndfuld hakket mynteblad

    Tilbehør

    ris

    Opskrift: Frugtformidlingen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft.

    Tilberedning

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8

    Tip

    Retten kan med fordel laves dagen før, så krydderierne får tid til at trække ud i sovsen. Alternativt lad retten stå en times tid før servering. 

    Server retten med lune naanbrød eller kogteris. 

    Bedøm opskriften

    Kan du lide opskriften? Bedøm den her.

    Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
    Vil du logge ind?

    Del opskriften

    Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest

      • Prøv også

      • Gryderet med linser, svampe og grønkål, serveret med kartoffelmos - Sæson

        Gryderet med linser, svampe og kål

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Simremad: Vegetarisk coq au vin med mos. Alternativ til klassisk Coq au vin. En lækker simreret - Sæson

        Vegetarisk gryderet med svampe og perleløg

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • svampelasagne

        Lasagne med svampe og tomat

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)
      • Svampesuppe-opskrift med ostebrød og kejserhatte - Sæson

        Svampesuppe med ostebrød

        Du skal være logget ind for at bedømme opskriften.
        Vil du
        logge ind?
        • (0)

      Bag hjemmesiden sæson.dk står Dansk Gartneri, som bl.a. står for frugt- og grøntbranchens fælles markedsføring.

      Hjemmesiden sætter fokus på sæsonens frugt og grønt, og inspirerer med opskrifter, viden om frugt og grønt samt masser af tips til forbrugerne og især børnefamilierne til en grønnere hverdag.

      Dansk Gartneri
      Axeltorv 3
      1609 København V
      saeson@danskgartneri.dk

      Tilmeld nyhedsbrev
      • Persondatapolitik
      • Cookies