Grovpizza med karamelliserede rødløg og rødbede
Tilberedning
60+ min - 4 personer
- Bland vand, gær, surdej/yoghurt og det grove mel i en skål.
- Bland halvdelen af hvedemelet i og ælt i 3-4 minutter. Tilsæt resten af melet sammen med saltet og ælt yderligere 3-4 minutter.
- Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i ca. 1½ time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Smelt smørret på en pande og steg løgene over middel varme og under omrøring i 10-15 minutter til de er bløde og gyldne.
- Hæld eddike på, drys med lidt salt og friskkværnet peber og tag panden af varmen.
- Tænd ovnen på 220°/200° varmluft.
- Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse, læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel de karamelliserede rødløg på den. Riv osten udover og fordel rødbedeskiver udover.
- Pensl rødbedeskiverne med olie og bag pizzaen i 15-20 minutter til kanten og rødbederne er gyldne.
- Server pizzaen lun, drysset med forårsløg og friske urter.
Opskrift og billeder udlånt fra bogen "Mad fra Samvirke - Rodfrugter"